Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pet firmi zbog konkurencije plaća budžetu 54 miliona dinara - | K-013 Portal

Pet firmi zbog konkurencije plaća budžetu 54 miliona dinara

firme, konkurencija

Zbog ograničavanja konkurencije na tržištu zaključivanjem restriktivnog sporazuma pet kompanija u državni budžet uplatiće ukupno 54 miliona dinara, navodi se u dokumentu Komisije za zaštitu konkurencije koji je objavljen u Službenom glasniku.

Komisija je utvrdila da su beogradski Miteco, Yunirisk, Modekolo, i Brem Grupa, kao i valjevski Kemeko podneli zajedničku ponudu za trajno zbrinjavanje opasnog otpada u kraljevačkom Magnohromu u stečaju iako su mogli da podnesu bar dve, konkurentske ponude.

KZK konstatuje, da su time zaključili restriktivni sporazumu u smislu Zakona o zaštiti konkurencije kojim su značajno ograničili i narušili konkurenciju.

Kao meru zaštite konkurencije KZK je odredio da Miteco u državni budžet uplati 5,2 miliona dinara, Yunirisk 19,2 miliona, Modekolo 18,6 miliona, Brem grupa 3,3 miliona a Kemeko 7,8 miliona dinara.

KZK je tim firmama zabranio svako dalje postupanje kojim bi se mogla ograničiti, narušiti ili sprečiti konkurencija na ovaj način.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.