Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokrenuta inicijativa da se kamionima zabrani preticanje na auto-putu - | K-013 Portal
preticanje kamiona, auto-put

Pokrenuta inicijativa da se kamionima zabrani preticanje na auto-putuMinistar saobraćaja Tomislav Momirović pokrenuo je inicijativu da se teretnim vozilima zabrani preticanje na auto-putu, sa ciljem dodatnog ubrzavanja saobraćaja i podizanja bezbednosti.

Praktično, novim propisom biće onemogućeno preticanje kamiona kamionom, piše Blic.
 
Trenutno važećim zakonskim propisima iz oblasti saobraćaja u Srbiji ne postoji ograničenje preticanja za teretna vozila, osim na mestima gde se to izričito zabranjuje postavljenom saobraćajnom signalizacijom.
 
"Analizirali smo pozitivnu uporednu praksu i sprovođenje različitih pilot projekata vezanih za zabranu preticanja teretnim vozilima na auto-putevima. Pokazalo se da dobre rezultate u kontekstu ubrzanja saobraćaja daje zabrana preticanja za teretna vozila na auto-putevima u određenim vremenskim intervalima kada je pojačan intenzitet saobraćaja, recimo od 6 do 18 časova. Zabranom preticanja za teretna vozila na auto-putevima će se smanjiti gužve, ubrzati saobraćaj i
dodatno povećati bezbednost učesnika u saobraćaju", rekao je Momirović na "Blic".
 
On je dodao da je zahtev o izradi studije upućen jutros "Putevima Srbije".
 
Cilj zabrane preticanja za teretna vozila na auto-putevima je ubrzavanje saobraćaja i to da do Severne Makedonije, Bugarske, Grčke, naši građani stižu sat vremena ranije.
 
Kako je ministar istakao, namera je da već sledeće letnje sezone ova mera stupi na snagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.