Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pošta kupuje elektrovozila za više od miliona evra - | K-013 Portal
elektrovozilo, posta srbije

Pošta kupuje elektrovozila za više od miliona evraPošta Srbije planira da kupi elektrovozila, vidi se iz objavljenog tendera gde piše i da je procenjena vrednost ove nabavke 124 miliona dinara (više od milion evra).

S obzirom da u dokumentaciji stoji da se nabavlja 31 vozilo, to bi značilo da je procena da jedno ovo elektrovozilo košta oko 4 miliona dinara (oko 34 hiljade evra).

Vozila su namenjena za prijem, prevoz i uručenje poštanskih pošiljaka.

Radi se o vozilima na električni pogon sa snagom motora minimalno 15 kilovata, i kapacitetom baterije minimum 14 kilovat-sati, vidi se iz tehničke specifikacije.

Maksimalna brzina elektrovozila treba da je minimalno 70 klilometara na čas.

U specifikaciji se zahteva i mogućnost da se baterija puni putem utičnice priključene na gradsku elektro mrežu (220V/50Hz), dok je vreme za punjenje baterije maksimum šest časova.

Pošta je opisala kako treba da izgleda vozilo.

Na primer, tovarni prostor treba da bude zatvoren – odvojen od kabine pregradom od čvrstog, punog materijala.

Vozačka kabina mora da bude sa minimalno dva sedna mesta.

U specifikaciji piše da je vozilo ukupne dužine 3700 milimetara ( +- 3 odsto), Kao boja vozila je navedena žuta (RAL 1021) ili „odgovarajuća iz drugih paleta boja“.

Rok za podnošenje ponuda je 26. oktobar.

Ukoliko ponuđač nije proizvođač ponuđenog vozila, on mora biti ovlašćeni distributer i serviser vozila, piše u uslovima za izbor firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.