Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Produžena ograničenja cena do kraja septembra: Šećer i mleko poskupeli šest dinara - | K-013 Portal

Produžena ograničenja cena do kraja septembra: Šećer i mleko poskupeli šest dinara

uredba vlade, cena secera, cena mleka

Vlada Srbije je povećala maksimalnu cenu belog kristal šećera i mleka za šest dinara, vidi se u novim izmenama uredbe o ograničenju cene osnovnih životnih namirnica.

Nova maksimalna cena šećera u prodavnicama u svim pakovanjima, biće 102,99 dinara po kilogramu. 
 
 
Do sada je njegova maksimalna dozvoljena cena u maloprodajama bila 96,99 dinara. 
 
Kada se radi o maksimalnoj proizvođačkoj ceni belog kristal šećera, u pakovanjima od jednog kilograma, pet kilograma i deset kilograma, ona ne sme prelaziti 85,11 dinara po kilogramu.
 
Za sva ostala pakovanja maksimalna proizvođačka cena belog kristal šećera ne sme prelaziti 93,63 dinara po kilogramu. 
 
Maksimalna dozvoljena cena UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra, prema izmenjenoj uredbi, ne sme prelaziti 119,99 dinara dinara.
 
Uredba važi do 30. septembra
 
Vlada je takođe na još 30 dana produžila uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometi hleba kojom je maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna "T-500" 53,50 dinara, a maksimalna proizvođačka cena 45,88 dinara.
 
Doneta je i uredba kojom se do 30. septembra ograničavaju cene naftnih derivata, a da se nove cene evro dizela i benzin, kao i do sada, objavljuju svakog petka. Cena evro dizela za poljopriverdnike će i u septembru biti ograničena na 179 dinara po litru.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.