Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest u Pošti Srbije, traže veće plate - | K-013 Portal

Protest u Pošti Srbije, traže veće plate

pošte srbije, poštari

Stotinak radnika Pošte, na poziv sindikata Sloga, održalo je polusatni protest ispred Glavne pošte u Beogradu sa zahtevom da im se povećaju plate.

Predsednik ovog sindikata Stefan Mitrović rekao je novinarima da traže hitnu isplatu neraspoređene dobiti iz 2021. godine, kao i povećanje plata za 20 odsto sa septembarskom zaradom.

On je kazao da su radnici pošte na rubu egzistencije, jer oko 10.000 zaposlenih prima platu od 50.000 dinara.

Dodao je da su razgovori sa poslovodstvom o materijalnom položaju zaposlenih dugo bez rezultata, te da sindikat Sloga poziva na radikalizaciju protesta u borbi za bolji materijalni položaj.

Na kraju protesta Mitrović je pozvao okupljene da kao građani uđu u šalter salu pošte i provere stanje na računima, a poštansko obezbeđenje ih je primalo jednog po jednog.

Miloradović: Zahtevi sindikata Sloga su nerealni

Sa druge strane, predsednik Sindikata pošte "Radnik" Nenad Miloradović rekao je Tanjugu da su nerealni zahtevi sindikata Sloga, koji su danas organizovali protest ispred Glavne pošte, kao i da sindikat na čijem je on čelu očekuje povećanje plata krajem godine.

Dodao je da će o stepenu povećanja plata razgovori biti vođeni sa poslovodstvom i naveo da je u martu već isplaćena dobit zaposlenima, te da su iznosi bili između 51.000 i 52 000 dinara.

Miloradović je ocenio da dobit nikada nije bila isplaćena tako rano kao ove godine i da sindikat "Radnik" želi partnerstvo sa poslovodstvom, te da očekuje da učestvuje u socijalnom dijalogu.

Naveo je i da je ovaj sindikat osnovan pre dva mesec, a da već ima 1.122 članova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.