Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protivnici Evroprajda se okupili u Beogradu, gađali automobile flašama - | K-013 Portal
protivnici evroprajda, protest

Protivnici Evroprajda se okupili u Beogradu, gađali automobile flašamaDvojica učesnika skupa protiv manifestacije "Evroprajd 2022" privedena su u blizini Crkve Svetog Marka.

Došlo je i do incidenta, nakon što su protivnici Prajda flašama gađali automobile, psovali okupljne novinarske ekipe i ušli u raspravu sa policijskim službenicima, javlja reporterka portala Nova.rs.

Kako prenosi Beta, jake snage policije blokirale su danas kod Glavne pošte u Takovskoj ulici tridesetak građana, među kojima je i raščinjeni monah Antonije, koji su izveštaču rekli da nameravaju da spreče štetnju u okviru Evroprajda.
 
Okupljeni nose ikone i krstove, traže od pripadnika policije da se sklone ili da „uhapse sodomiste“.
 
Desetak ljudi nalazi se na raskrsnici Bulevara Kralja Aleksandra i Beogradske ulice, kod Pravnog fakulteta, i takođe nose ikone i krstove.
 
Oni od više desetina policajaca zahtevaju da prođu ka zgradi Upravnog suda, kako bi sprečili održavanje Evroprajd šetnje.
 
Oko Tašmajdanskog parka i ispred Crkve svetog Marka, kao i iza Glavne pošte, raspoređene su policijske snage sa opremom za razbijanje demonstracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.