Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rezani duvan i gasni pištolj u prtljažnicima automobilima - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Rezani duvan i gasni pištolj u prtljažnicima automobilimapancevo, beograd, novi sad

Carinici su, u saradnji sa policijom, u dva dana, 23 i 25. avgusta, na graničnom prelazu Batrovci, sprečili krijumčarenje gotovo 17 kilograma rezanog duvana, kao i gasnog pištolja sa više od 200 metaka, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi, 23. avgusta, kada je na red za kontrolu stigao BMW francuskih registarskih oznaka, kojim su se iz matične Turske ka Francuskoj, gde žive, uputili vozač (27) i njegov dve godine mlađi saputnik, putnici su rekli da nemaju ništa da prijave.

Sumnjajući u njihove reči, carinici su automobil izdvojili za detaljan pregled, a intuicija ih ni ovog puta nije prevarila, jer su u gepeku pronašli skriveni tovar.

Reč je o gotovo 17 kilograma rezanog duvana, spakovanog u šest kesa koje su se, kamuflirane ostalim stvarima, nalazile u dnu prtljažnika.

Nakon dva dana, 25. avgusta, na ulaznoj strani istog prelaza, u gepeku "mercedes benca" nemačkih registracija otkriven je i jedan gasni pištolj marke "valter", kalibra devet milimetara, sa 236 pripadajućih metaka.

Neprijavljeni pištolj i municija pronađeni su u plastičnom koferu za prenos oružja, koji se nalazio među prtljagom u putnoj torbi vozača, inače turskog državljanina.

(Uprava carina)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.