Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Roditelji nastradale devojčice iz Kragujevca pokrenuli peticiju za bezbednost u saobraćaju - | K-013 Portal

Roditelji nastradale devojčice iz Kragujevca pokrenuli peticiju za bezbednost u saobraćaju

peticije, kragujevac

Roditelji devojčice Nikoline Janković (12) koja je nastradala kada je automobil udario na pešačkom prelazu u Kragujevcu pokrenuli su onlajn peticiju kojom se apeluje na sudstvo da počinioci teških krivičnih dela budu što pre sklonjeni sa ulica zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Peticiju na sajtu „Onlajn peticije“ je za nešto više od 24 sata potpisalo više od 4.000 ljudi.

„Želimo da ni jedna porodica više ne strepi dok su im deca na putu za školu ili dok odlaze i vraćaju se sa treninga“, navela je u saopštenju za Nikolinina majka Vera.

Kako se ističe, posle skupa u Kragujevcu, održanog u subotu 14. januara pod nazivom „Pravda za Nikolinu“, sudstvo i nadležni organi se nisu oglašavali niti je Nikolinin ubica pritvoren „i pored nekoliko stotina uznemirenih gradjana i apela dve najveće gradske škole“.

„Peticija se odnosi na svu decu i pešake nastradale na pešackim prelazima. Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca…Svi su preminuli u poslednjih mesec dana. Koliko još do sledeće tragedije, pitamo se“, navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.