Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sećate se LAZARA KRSTIĆA? Bivši ministar POSTAO SAVETNIK državnog fakulteta - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Sećate se LAZARA KRSTIĆA? Bivši ministar POSTAO SAVETNIK državnog fakultetapancevo, beograd, novi sad

Ekonomski fakultet osnovao je Savet poslodavaca sastavljen od devet članova, a među njima je i bivši ministar finansija Lazar Krstić.

Savet je osnovan kao savetodavno telo koje će fakultetu na sistemski način pružati informacije o savremenim trendovima i potrebama na tržištu rada i pomoći u kontinuiranom unapređenu nastavnih i vannastavnih sadržaja, saopštio je Ekonomski fakultet u Beogradu.

U savet je, kako navode, imenovano devet renomiranih članova sa bogatim profesionalnim iskustvom iz različitih oblasti ekonomije i poslovnog upravljanja.

Jedan od njih je i Lazar Krstić, bivši ministar finansija kojeg je tadašnji premijer, aktuelni predsednik Aleksandar Vučić doveo kao „vanstranačkog vunderkinda“, a ostaće upamćen jer je za njegovog mandata uvedena čuvena zabrana zapošljavanja i smanjenje penzija i plata u javnom sektoru.

U Savetu poslodavaca Krstić je imenovan ispred svetske konsultantske kompanije Mekinsi (McKinsey), a pored njega, od „poznatih“ lica, tu je i ministarka Zorana Mihajlović, generalni direktor Nordeusa Branko Milutinović…

Krstić je 2014. godine podneo ostavku na mesto ministra finansija jer, kako je tada rekao, „nije prepoznao spremnost da se u koštac sa problemima uhvatimo onako kako je smatrao kao jedino moguće“.

Kako su naredne godine pisali mediji, Krstić je kao ministar svojevremeno odbio nekoliko ponuda banaka da zameni rizične državne kredite u dolarima u povoljnije pozajmice u evrima, zbog čega je javni dug Srbije uvećan za skoro 800 miliona evra.

Prema tadašnjoj računici, da bi se ta suma uštedela, penzioneri i zaposleni u javnom sektoru moraće dve godine da primaju penzije i plate umanjene za 10 odsto.

Inače, prema Zakonu o visokom obrazovanju svaka visokoškolska ustanova treba da ima Savet poslodavaca. Savet kreira i usaglašava studijske programe sa privredom i potrebama tržišta rada.

(Beta)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.