Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sindikat: Vojska bez ogreva, hrane, municije…Ministarstvo: Apsolutno netačno - | K-013 Portal

Sindikat: Vojska bez ogreva, hrane, municije…Ministarstvo: Apsolutno netačno

vojska srbije, ogrev, hrana

Ministarstvo odbrane odbacilo je tvrdnje i ocene Vojnog sindikata Srbije o teškom stanju u Oružaniim snagama.

Pomoćnica ministra odbrane za ljudske resurse, Katarina Tomašević, navela je u saopštenju da su “netačni i izrazito zlonamerni” navodi Vojnog sindikata Srbije o navodnom nedostatku ogreva i municije, dodajući da su jedinice, komande i ustanove snabdevene dovoljnim količinama hrane, ogreva, kao i naoružanjem i vojnom opremom.

Vojni sindikat Srbije ocenio je danas da je “nemar Ministarstva odbrane prema profesionalnim pripadnicima vojske i njihovim pravima, glavni uzrok nezapamćenog odliva kadra od kad postoji Vojska Srbije”.

“Sve je manje ljudi u vojničkom stroju, nema raketa, nema municije, isporuke hrane vojsci utanjile, dobavljači podižu cene dok su jedinicama vezane ruke jer nabavke treba da sprovedu ‘ovi gore’ “, saopštio je sindikat i dodao da je “jedva nabavljeno nešto drva za grejanje u bazama prema Kosovu, ali da će ogrev biti problem ako bude nekih neplanskih vežbi”.

Tomašević je kao “apsolutno netačnu” oceenila tvrdnju Vojnog sindikata Srbije da je isteklo važenje službenih vojnih legitimacija oko 80 odsto profesionalnih vojnih lica.

Pomoćnica ministra odbrane je u saopštenju navela da se izdavanje novih i zamena starih vojnih legitimacija u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije odvija u kontinuitetu i da ih najpre dobijaju lica koja ih svakodnevno koriste za rad.

“Ostalim pripadnicima sistema odbrane, kojima je istekao rok važenja službene legitimacije ili identifikacione kartice, ta činjenica, do izdavanja novih dokumenata u najkraćem roku, neće predstavljati bilo kakvu prepreku niti smetnju pri vršenju formacijskih dužnosti i ostvarivanju prava iz službe”, ocenila je ona.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.