Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Svim starim studentima produžen rok za završetak studija - | K-013 Portal
stari studenti, zavrsetak studija

Svim starim studentima produžen rok za završetak studijaStudentima na osnovnim studijama i na višim školama, upisanim do 10. septembra 2005, produžen je rok za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija.

To je omogućeno zaključkom Vlade Srbije, a na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.
 
 
Inicijativu za produžetak roka za završetak studija "starim studentima" predložila je Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS), a podržao je resorni ministar Branko Ružić.
 
Ministarstvo prosvete je najavilo i da će pripremiti izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju radi omogućavanja produžetka roka za završetak studija.
 
Resorno ministarstvo je saopštilo i da će pokrenuti dijalog sa SKONUS-om i univerzitetima u cilju utvrđivanja dugoročnog rešenja s optimalnim rokom za završetak studija po starim programima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.