Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada odobrila popust od 15 do 30 odsto domaćinstvima koja budu štedela struju - | K-013 Portal
popust na racun, struja

Vlada odobrila popust od 15 do 30 odsto domaćinstvima koja budu štedela strujuVlada Srbije je danas preporučila Elektroprivredi Srbije (EPS) da domaćinstvima obračunava popust na zaduženje za električnu energiju i time umanji račune, počev od računa za oktobar ove godine zaključno sa računom za mart 2023. godine.

Pravo na popust od 15 odsto imaće domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok će domaćinstva koja umanje potrošnju za 20 do 30 odsto imati pravo na popust od 20 odsto na račun za električnu energiju.

Najveći popust, od 30 odsto, imaće domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za više od 30 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Država će time stimulisati domaćinstva da smanje potrošnju električne energije, što će pomoći smanjenju troškava EPS-a i stabilazaciji snabdevanja u vreme globalnog poremećaja na tržištu električne energije i naglog skoka cene, navedno je u saopštenju Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.