Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Moskva: Bezuslovna predaja Ukrajine uslov za pregovore - | K-013 Portal

Moskva: Bezuslovna predaja Ukrajine uslov za pregovore

rusija, sukobi, ukrajina

Pregovori sa Ukrajinom mogući su samo pod uslovom njene potpune predaje, odnosno denacifikacije, demilitarizacije i proglašenja nenuklearnog statusa, što se u ovom trenutku čini nemogućim, izjavio je danas predsednik Komiteta za međunarodne poslove ruske Državne dume i član pregovaračkog tima Leonid Slucki.

"Nažalost, kijevska strana je odustala od svih prethodnih sporazuma", rekao je Slucki u intervjuu za TV kanal "Rosija-24", a prenela agencija TASS.

Kako je rekao, pregovori mogu da se vode pod uslovom potpune i bezuslovne predaje Ukrajine.

"A kriterijumi su očigledni. To su denacifikacija, demilitarizacija i nenuklearni status. Takvi razgovori su mogući, ali od danas samo teoretski", kazao je Slucki.

Moskva: SAD teraju Kijev da prebaci sukobe u Rusiju

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je danas da SAD trenutno ispoljavaju nekooperativnost i teraju režim u Kijevu da prebaci neprijateljstva na rusku teritoriju.

"Danas, Amerika je suštinski nekooperativna. Zajedno sa Londonom direktno tera Kijev da prebaci sukobe na našu teritoriju", rekao je Rjabkov, preneo je TASS.

On je dodao da Amerika planira da se "bori do poslednjeg Ukrajinca kako bi nanela strateški poraz Rusiji".

"A sada su još pribegli i nuklearnoj uceni", dodao je.

Rjabkov kaže i da je ceo Zapad posredno uključen u rat protiv Rusije preko Ukrajine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.