Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Oni koji se odluče za rusku vakcinu Sputnjik V moraće da se uzdrže od alkohola - | K-013 Portal
ruska vakcina spunjik V

Oni koji se odluče za rusku vakcinu Sputnjik V moraće da se uzdrže od alkoholaOni koji se odluče da prime vakcinu Sputnjik V protiv koronavirusa, moraju dva meseca da se uzdrže od alkohola, pre i posle imunizacije, saopštila je šefica ruske službe za zaštitu potrošača i nadzor Rospotrebnadzor Ana Popova.

Instrukcije Popove usledile su posle izjave zamenice premijera Tatjane Golikove da bi građani trebalo da izbegavaju alkohol i imunosupresive tokom 42 dana, jer se vakcina prima u dve doze u razmaku od 21 dan, prenosi portal Moskov tajm.

Uzimanje alkohola mora da prestane najmanje dve nedelje pre imunizacije, rekla je Popova, a oni koji prime prvu dozu moraju se uzdržati od alkohola u naredna 42 dana.

Ukoliko želimo da ostanemo zdravi i imamo jak imuni odgovor i da se ne pije alkohol, apelovala je ona na svoje sugrađane, koji su u svetu prepoznati kao najveći konzumenti alkohola u svetu, iako se od 2003. godine beleži značajan pad u potrošnji alkohola.

Popova je savetovala građane i da ne puše pre i posle vakcinacije, jer dim duvana iritira pluća i smanjuje imuni odgovor.

(Fonet)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.