Otvoreno pismo Vučiću: "Predsedniče, kada će nam doći bolje sutra?"

otvoreno pismo, aleksandar vucic

Čitateljka K-013 portala poslala je otvoreno pismo upućeno predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, s molbom da ga objavimo. Prenosimo u celosti:

"Poštovani predsedniče, kada će doći bolje sutra? Kada će ona silna obećanja da ćemo bolje živeti doći već na red? Kako na minimalcu platiti račune, školovati decu, lečiti se privatno,jer u državnim ustanovama ako zakažemo doći ćemo na red naredne godine?

Da se ne lažemo, svesni ste situacije. Umesto da budem na bolovanju ja potpisujem otkaz,jer tako mora. Sa jednom platom treba decu da spremim za školu, da obezbedim sebi lekove koje ne koštaju jeftino, obezbedim hranu i platim sve dadžbine i spremim ogrev za zimu. Kako predsedniče? Od čega?

Da li bi ste pristali da se menjate na mesec dana,da okusite život na minimalcu, da vidite te brige i pitanja u glavi, da li lekove da li struja? Ili možda prvo deci knjige?

Da vam spomenem i dugove koji su usput nastali usled nedostatka novca, koji sada tek nećemo vratiti pored ovog poskupljenja. Znate predsedniče, moja deca more nisu videla a imaju ogromnu želju da vide. Obećavamo iz godine u godinu a znate šta me najviše zabolelo? Reči ćerkine kada mi je rekla "znam Vas, ni ove godine ništa od mora".

Dečiji dodatak ne primam zbog par kvadrata viška. Pa predsedniče, kada će svanuti to bolje sutra? Samo malo bolje? Da me ne pitaju imaš li para da mi kupiš majicu, čarape, lek?

Kada ćemo na sladoled da prošetamo? A ne možemo, jer ćemo sresti ljude od kojih smo pozajmili novac, verujući u bolje sutra.

Pisala sam već ali odgovora nisam dobila stoga ću ovo poslati u medije kao vid otvorenog pisma, uz nadu da ću dobiti odgovor. Pozdrav." , navodi se u otvorenom pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.