Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gost se žalio zbog skupe kafe od dva evra - kafić kažnjen sa 1.000 evra - | K-013 Portal
cena kafe, firenca, kazna

Gost se žalio zbog skupe kafe od dva evra - kafić kažnjen sa 1.000 evra



Kafić u Firenci kažnjen je sa 1.000 evra nakon što se gost iznervirao zbog cene šoljice espresa, prenosi Gardijan.

Gost je pozvao policiju nakon što ga je kafa bez kofeina koštala dva evra u centru Firence, piše Gardijan.

Čovek se žalio da cena nije bila izložena na panou iza šanka. Ta greška je koštala bar "Ditta Artigianale", koji je poznat po svojoj kafi i osvojio nekoliko takmičenja.

Frančesko Sanapo, vlasnik kafića, žalio se na kaznu na društvenim mrežama i branio svoju kafu, koja, kako kaže, dolazi sa male plantaže u Meksiku i sprema se sa velikom pažnjom. Rekao je da je cena kafe bila izložena na digitalnom meniju.

"Kaznili su me jer se neko uvredio što je platio dva evra za kafu bez kofeina. Možete li da verujete", pitao je Sanapo u videu, dok je držao pismo policije.

"Čak i danas, neko se toliko iznervira da zove policiju, koja nas kazni zbog zastarelog zakona. Ovaj zakon mora da se promeni, inače će 99,9 odsto objekata biti kažnjeno", rekao je.

U Italiji, prosečna cena espresa je jedan evro, iako je više od 70 odsto lokala povećalo cene ranije ove godine zbog situacije sa lancima snabdevanja i slabe žetve. Potrošačke grupe su upozorile da bi cena espresa mogla da poraste na prosek od 1,5 evra ove godine.

Sanapo je rekao da je "Ditta Artigianale", koji se na Fejsbuku opisuje kao "prvi italijanski kafić posvećen kvalitetnoj kafi", bio čak revolucionaran kada je naplaćivao 1,5 evra za espreso kada je otvoren 2013. godine.

"Bilo je i negativnih i pozitivnih reakcija, ali do sada nikada nisam kažnjen. Niko više ne bi trebalo da se skandalizuje ako plati dva evra za espreso", dodao je, pominjući skok cena materijala.

Udruženje malih privrednika je branilo lokal.

"Ovo je nešto što me duboko ogorčava. Veliki trud se ulaže u proizvodnju kvalitetnog proizvoda. Kvalitet se isplati i svako ima korist", rekao je predsednik udruženja Alesandro Vitorio Sorani.

Neki gosti su takođe stali u odbranu kafića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.