Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Guči za 400 evra prodaje sandale koje je nosio skoro svaki Jugosloven - | K-013 Portal
guci, sandale

Guči za 400 evra prodaje sandale koje je nosio skoro svaki JugoslovenKad god bi jugoslovenska porodica išla na more, kupovale su se Jugoplastika gumene sandale.

Najčešće jednobojne, tamnoplave ili one kanarinac žute. Sva deca na plaži su ih nosila pa su se lako mogle zameniti s tuđim.

Onaj koji je imao prozirne sandale bio je vladar plaže. Masovno su se proizvodile i jeftino prodavale, a mnogi ih i danas čuvaju negde u podrumu ili na tavanu.

Dok neki tvrde da su bile savršene za more, kao odbrana od ježeva, drugi se prisećaju žuljeva koje bi izazivale i prepoznatljivog mirisa plastike.

Oni koji nemaju svoj primerak iz Jugoslavije mogu nabaviti potpuno nove. U ovom slučaju će nositi potpis Gučija, a svog novopečenog vlasnika koštaće 400 evra.

Jugoplastika je bila jugoslovenski gigant koji je zapošljavao 13.000 radnika, proizvodio preko 3.200 različitih proizvoda, a prihod mu je bio 350 miliona dolara godišnje. Teško je tada bilo zamisliti jugoslovenski dom bez nekog proizvoda Jugoplastike, od igračaka, torbi, patika, sportskih rekvizita, pokretnih frižidera...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.