Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kako da bilo koju proslavu učinite posebnom? - | K-013 Portal
organizacija proslava

Kako da bilo koju proslavu učinite posebnom?Ukoliko želite da organizujete proslavu za vaš važan datum, bez obzira na povod, sigurni smo da osećate bar malu dozu pritiska.

Da li će se gosti zabaviti? Da li ćete uspeti da je učinite posebnom?

Pre nego počnemo da govorimo o savetima za organizovanje proslave, moramo napomenuti jedno - mišljenje i osećanje vaših gostiju je važno, ali ne zaboravite da je, pre svega, to vaš važan dan i da treba podjednako da uživate u događaju koji organizujete!

Na kraju krajeva, formula za posebnu proslavu, nezavisno od povoda je jednostavna - ukoliko ste ispunjeni dobrom energijom i ukoliko i sami uživate u proslavi, nema sumnje da će se dobre vibracije preneti i na ostale zvanice! Zbog toga, sve saveti iz nastavka teksta, uskladite prema vašem ukusu i osećanjima - sigurni smo da rezultati neće izostati!

#1 Napravite zanimljivo posluženje i unesite novinu

Proslava će sasvim biti nezaboravna i posebna ukoliko je ispunjena dobrom energijom, a vi možete uraditi par stvari da upotpunite atmosferu i učinite je vizuelno još prijemčivijom. Svaka važna proslava, bez obzira na povod sadrži neke neizostavne elemente - muziku, posluženje i dekoraciju.

Nezamislivo je da bilo koje slavlje prođe bez njih, bilo da govorimo o rođendanu, proslavi veridbe, diplomiranju ili prvom rođendanu posluženje je tu da upotpuni svaki događaj. Ukoliko želite da vaša proslava bude posebna, onda i svaki od neizostavnih  elemenata slavlja treba da bude takav.

Unesite novinu u klasično posluženje koje uglavnom obuhvata zalogaje sa roštilja, peciva, slane torte i kanapee i organizujte slatki sto, u kome će uživati svi! Ovo je kreativni način da organizujete posluženje, i napravite upečatljivu atmosferu. U Beogradu možete pronaći slatki ketering za sve važne povode koji dolazi i u autentičnoj dekorativi što će dodatno doprineti atmosferi proslave.

Slatki zid od krofni, torta od krofni ili pokretni bar koji služi krofne i piće - samo su neke od opcija koje će učiniti svako slavlje autentičnim i nezaboravnim.

#2 Dekorišite prostor u skladu sa temom

Slatki sto, zid od krofni i pokretni bar, odlična su opcija i za moderne proslave poput otkrivanja pola deteta, gde se tema događaja nameće sama. Dekoracija može imati veliki uticaj na atmosferu i autentičnost događaja, zbog toga vam savetujemo da joj se i posvetite.

Najjednostavnije je da temu uskladite sa događajem, pa će tako u primeru koji smo naveli - otkrivanja pola deteta, zid od krofni sa glazurama u plavoj i roze boji, biti savršeno usklađen sa temom događaja. Ovde se nameće i jasan kolorit, dok za druge prilike imate još više slobode.

Ukoliko je u pitanju proslava rođendana deteta, tu je stari dobri maskenbal koji je nepresušni izvor za ideje i zabave. Temu maskenbala možete organizovati u skladu sa bliskim datutima poput Nove Godine, Noći Veštica ili drugih datuma.

Teme mogu biti i opštije - pa dekoracija može biti oplemenjena cvećem, što će naročito biti efektno za svečanije proslave na otvorenom. Ideje su mnogobrojne, a kao što smo napomenuli, dekoraciju treba uskladiti sa atmosferom koju želite da postignete i u kojoj biste vi sami uživali!

#3 Osmislite posebne aktivnosti u skladu sa afinitetima vaših gostiju

Na samom kraju, ali nikako najmanje važno, za organizaciju posebnog događaja važno je imati i osmišljene aktivnosti koje će dodatno rasplamsati pozitivnu energiju i opustiti goste, a samim tim i atmosferu. Svaka dobra proslava ima tačke kojima kontroliše atmosferu, razmislimo o venčanju - najpre se mladenci venčavaju, nakon čega sledi prvi ples, pa sečenje torte.

Na ovaj način, iako venčanja traju jako dugo, gosti ostaju animirani sve vreme. Ovo je ključ svake nezaboravne proslave! U zavisnosti od događaja, u slučaju proslave diplomiranja, to može biti emotivan i svečani govor, dok na dečijem rođendanu to može biti animacija u pravom smislu te reči - organizovanje igara.

Rođendani takođe dozvoljavaju organizaciju ovakvih opuštenih aktivnosti, te možete sa svojim prijateljima uživati u popularnim društvenim igrama u kojima mogu učestvovati svi, poput asocijacija, pantomima ili kvizu znanja!

Na kraju, treba podsetiti da je ključ svake dobre proslave - dobra atmosfera, dok će sekundarne stvari kao što su posluženje, izbor muzike i dekoracije služiti samo da je još više začine. Onda kada uložite ovakav trud u organizaciju proslave, vaši gosti će to sigurno primetiti i pamtiti još dugo.

Ipak, što je najvažnije - sasvim sigurno će se dobro provesti, baš kao i vi!

(S. Stanković)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.