Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mačak Lari – deset godina na funkciji u rezidenciji britanskog premijera - | K-013 Portal
macak lari, rezidencija britanskog premijera

Mačak Lari – deset godina na funkciji u rezidenciji britanskog premijeraNjegova dugovočenost izaziva zavist, jer je mačak Lari (Larry) deset godina na „funkciji“ u Dauning stritu i pod njegovom „vladavinom“ su prošla tri britanska premijera.

Medjutim, nije sve bilo lako tigrasto-belom mačku dok nije prešao prag rezidencije premijera Velike Britanije, tačno 15. februara 2011. Lari je sa četiri godine napustio utočište, a njegova prva misija u srcu britanske vlade bila je lov na miševe.

Izabran zbog istinskog instinkta predatora, Lari je imenovan za „glavnog lovca na miševe“, a tu titulu njegovi prethodnici nisu imali čast da imaju.

Očekivanja vlade su bila velika, ali je Lari ipak neke razočarao. Iako ga je tadašnji premijer Dejvid Kameron (David Cameron) hvalio da je prvih meseci ulovio tri miša, Larijev uspeh nije veliki. Medjutim, mačak je ostao – a miševi kolo vode.

U njegovoj biografskoj belešci na zvaničnom sajtu britanske vlade, navodi se da je Lari uspeo da osvoji srca javnosti, a novinari dok čekaju izjave zvaničnika ispred rezidencije, rado mu nude neke grickalice i maze ga.

Lari ima takodje zadatak da isproba stari nameštaj za svoje dremke. Što se tiče lova na miševe, trenutno je u fazi „taktičkog planiranja“. Kada je Kameron 2016. godine podneo ostavku posle referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, premijer odlazi, ali mačak ostaje.

Lari će potom živeti sa Terezom Mej (Theresa May) i sada sa Borisom Džonsonom (Johnson).

Mačak odbija intervjue ali je ipak napisao knjigu, uz pomoć novinara. Veoma je aktivan na Tviteru gde ima profil i više od 430.000 pratilaca.

Ko se krije iza tog profila? Ne zna se, ali Lari uporno tvrdi da mu niko od ljudske vrste ne pomaže da napiše poruku na Tviteru.

Lari je u izjavi za Frans pres o tajni svoje dugovečnosti rekao da je on stalno u rezidenciji dok političari samo prolaze.

„Treba se podsetiti da ja ovde stalno živim, političari ostaju sa mom dok ih ne otpuste. Pre ili kasnije ti političari shvate da sam ja zapravo gazda“, naveo je Lari.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.