Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marka Stepski soko na evropskom izboru za najlepšu poštansku marku – Glasanje traje još samo 7 dana! - | K-013 Portal
marka stepski soko, posta srbije

Marka Stepski soko na evropskom izboru za najlepšu poštansku marku – Glasanje traje još samo 7 dana!Marka Pošte Srbije Stepski soko, nacionalni je kandidat na takmičenju za izbor najlepše marke izdanja EVROPA 2021, pod pokroviteljstvom Asocijacije javnih poštanskih operatora PostEvropa (PostEurop), koja svake godine zadaje i temu takmičenja, a ove godine to su ugrožene nacionalne divlje vrste.

Uz proglašenje pobednika po oceni stručnog žirija, bira se i najlepša marka po glasovima publike. Izbor je otvoren za javnost, a na sve popularnijem onlajn glasanju za ova specijalna i vredna filatelistička izdanja poštanskih operatora iz cele Evrope, mogu učestvovati svi građani, podjednako kao i filatelisti i ljubitelji filatelije.

Svojim glasovima doprinesu što boljem plasmanu našeg kandidata sa motivom strogo zaštićene vrste kod nas – Stepski soko (Falco cherrug).

Glasa se po principu „jedan klik – jedan glas”, na linku http://www.posteurop.org/europa2021 .

Prigodno izdanje, kao i izbor motiva, pored vrednovanja umetničkih dometa našeg kreativnog rešenja, imaju za cilj i promociju očuvanja i zaštite prirode i živog sveta, čemu je neophodno da zajednički doprinesemo.

Svake godine u okviru svog programa izdanja prigodnih poštanskih maraka, Pošta Srbije izdaje emisiju EVROPA, jedno od najznačajnijih i najpopularnijih izdanja, i takmiči se na izboru za najlepšu marku izdanja Evropa. Ovogodišnja emisija Evropa – Ugrožene nacionalne nacionalne divlje vrste, sa dve marke sa motivima strogo zaštićenih vrsta kod nas stepskog sokola (Falco cherrug) i ušate ševe (Eremophila alpestris), u šalterskim tabacima od osam maraka sa vinjetom u sredini, jednim prigodnim kovertom prvog dana i prigodnim žigom, u opticaju je od 12. maja. Stručnu saradnju pružio je dr Marko Raković, iz Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, dok je umetnička realizacija izdanja delo mr Marije Vlahović, kreatorke maraka Pošte Srbije.

Požurite, svi zainteresovani mogu glasati još samo sedam dana, do 9. septembra!

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.