Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Papagaj POJEO dijamante sa ogrlice stvoje vlasnice - | K-013 Portal
papagaj pojeo dijamante

Papagaj POJEO dijamante sa ogrlice stvoje vlasniceSve što sija nije hrana, ali po svemu sudeći, nekim papagajima ne vredi pričati…

Ptičica po imenu Frosti lepo se zabavila kada je krenula u pohod kutijice za nakit svoje vlasnice, čupajući drago kamenje sa veličanstvene ogrlice optočene dijamantima. Dijamanti svakako jesu privlačni – i mi kao ljudska vrsta im jedva odolevamo, ali definitivno nismo skloni konzumaciji onoga što smatramo najtvrđim materijalom na planeti. Nažalost, ovaj maleni, osmomesečni ljubimac iz Bangkoka, nije bio upućen da to ne treba da uradi, pa je dobio nacionalnu i internacionalnu popularnost, nakon što je pojeo čak 21 dijamant!

Maleni dijamanti teški 0.2 karata bili su deo ogrlice njegove vlasnice, a Frosti ih je sa apetitom smazao za doručak. Oko podneva, osmomesečni papagaj izgubio je apetit i morao je da ide u bolnicu. Animal Space bolnica odlučila je da uradi rentgenski snimak papagaja, kada su otkrili dijamante u njegovom stomaku. Potom, papagaj je otišao na hitnu operaciju, koja je trajala više od sat vremena.

Dr. Kuntita Pavenasakorn iz bolnice, kaže: “Ova vrsta ptica privučena je stvarima koje svetlucaju. Ova situacija je zapravo poprilično česta, ali ovaj slučaj je interesantan i čudan, jer je papagaj pojeo veliku količinu skupocenih dijamanata. Oni su oštri i tako su izazvali bolove u njegovom stomaku, a mogli su da povrede i njegove unutrašnje organe, da vlasnik nije odmah reagovao”.

Na svi sreću, Frosti se oseća dobro i uskoro će izaći iz bolnice, a vlasnica se ponovo ujedinila sa svojim dijamantima.

(Lux Life)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.