Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tuže komšije zbog petla koji kukuriče 200 puta dnevno - | K-013 Portal
petao, tuzba, kukurikanje

Tuže komšije zbog petla koji kukuriče 200 puta dnevno​Jedan stariji par iz Nemačke, Fridrih-Vilhelm (76) njegova supruga Juta (77), tužio je svoje komšije zbog veoma aktivnog petla koji kukuriče oko 200 puta dnevno, što im onemogućava odmor.

Bračni par iz Bad Salkuflena, u zapadnoj Nemačkoj, tvrde da dugo nisu imali miran dan kod kuće, a sve zbog Magdija, petla njihovih komšija. Petao navodno počinje da kukuriče svakog dana oko 8 sati ujutro, a ne prestaje do zalaska sunca, odnosno oko 200 puta dnevno kada ga vlasnici zaključavaju sa kokoškom.
 
 
Nakon godina pokušaja da urazume svoje komšije Magdi, Fridrih i Juta su ih izveli na sud da bi rešili stvar.
 
"Komšija se ne odriče svog petla i moramo ili da živimo sa tim, ili moramo da pobedimo na sudu. Ne možemo da koristimo baštu i ne možemo da otvorimo nijedan prozor. To je nepodnošljivo. Teško je govoriti o mučenju, ali to je tako", rekao je Fridrih-Vilhelm.
 
Advokat para, Torsten Gieseke, tvrdio je da hiperaktivan petao poput Magdija ne pripada mirnom stambenom naselju, dodajući da je još jedan komšija bio primoran da se odseli pre dve godine zbog neprestanog kukurikanja, piše nemački Bild.
 
Magdijevo kukurikanje je navodno bilo na oko 80 decibela, što je uporedivo sa užurbanim restoranom ili ulicom sa gustim saobraćajem.
 
Fridrih i Juta su počeli da snimaju svakodnevno kukurikanje kao dokaz na sudu i tvrde da je njihov pravni postupak bila jedina opcija koja im je bila dostupna, nakon što nisu uspeli da urazume vlasnika petla.
 
Majkl D, koji je vlasnik petla, rekao je novinarima da ta ptica igra važnu ulogu među njegovim jatom pilića, jer održava red među ostalim pticama.
 
"Kokoškama je potreban petao, inače bi se čerupale", rekao je medijima.
 
Sudija Okružnog suda u Lemgu uskoro će saslušati stranke u postupku i doneti odluku o sudbini hiperaktivnog petla.
 
Zanimljivo je da ovo nije prvi put u svetu da petlovo kukurikanje dospe na sud. Petao Moris je još 2019. godine dospeo na naslovnice međunarodnih i francuskih vesti nakon što je njegovo svakodnevno kukurikanje izazvalo bes komšija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.