Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužio firmu jer mu je posao bio dosadan, sada dobija 40.000 evra odštete - | K-013 Portal
tuzio firmu, dosadan posao

Tužio firmu jer mu je posao bio dosadan, sada dobija 40.000 evra odšteteMuškarac iz Pariza tužio je firmu u kojoj je radio jer mu je posao bio dosadan, a on se osećao kao da nije zaradio platu. Kompanija sada mora da mu isplati 40.000 evra jer je sud presudio u njegovu korist.

Frederik Desnar 2014. godine vratio se da radi za francuskog proizvođača luksuznih parfema Interparfums nakon sedam meseci bolovanja. On je, kako je naveo njegov advokat, na bolovanju bio zbog epileptičkog napada koji je doživeo tokom vožnje što je rezultiralo nesrećom zbog koje je nekoliko dana bio u komi.

Iako je bio vredan radnik, po povratku s bolovanja firma ga je navodno potpuno zanemarila. Provodio je vreme obavljajući "poslove za predsednika" Interparfumsa. Radio je od 20 do 40 minuta dnevno i niko nije mario hoće li se pojaviti na vreme. I tako četiri godine."Nisam imao više energije ni za šta. Osećao sam se krivim i sramio se što nisam zaradio platu, a dobio sam je. Imao sam utisak da sam nevidljiv u firmi", rekao je Frederik Desnar na sudu.

Viktor Biljbo, Desnarov advokat, rekao je da postoji veza između posla i pogoršanja njegovog zdravlja. Advokati kompanije su u odbrani tvrdili da Desnar nikada nije rekao ništa o tome da mu je dosadno.

Desnar je 2020. godine podneo tužbu radnom sudu i tražio 360.000 evra odštete. Iako je kompanija tvrdila da se Desnar nikada nije žalio, sud se složio da je "zanemarivanje oblik uznemiravanja", a presudu je krajem 2020. godine potvrdio Pariski žalbeni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.