Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Znate li čemu služi mali džep na farmerkama: Nije tu bez razloga - | K-013 Portal
farmerke, dzep, mali dzep

Znate li čemu služi mali džep na farmerkama: Nije tu bez razlogaIznenadiće se

Na mnogim teksas farmerkama, ali i drugim pantalonama, postoji mali džep koji se nalazi unutar desnog velikog prednjeg džepa. Verovatno ste se nekada zapitali čemu on zapravo služi.

Stiv Džobs se svojevremeno našalio da je taj džep napravljen sa namerom da se u njemu nosi ajpod. Što, naravno, ne može biti tačno ako se u obzir uzme vreme kada je ajpod nastao.

Pravi odgovor znao je osnivač kompanije Levi Štraus. U njegovoj izjavi stoji da je džepić sa prednje strane napravljen krajem 19. veka i da je imao određenu namenu. Tokom zlatne groznice kauboji su džepne satove nosili u prslucima i zbog toga su ih često gubili ili bi ih oštetili.

Proizvođač najčuvenijih farmerki je tada došao na ideju da napravi džep koji će moći da sačuva ručne satove, pa je tako nastao mali džep koji se nalazi unutar velikog.

Ovo je bilo najbolje mesto na koje su kauboji mogli da stave svoj sat da se ne ošteti, da ga ne izgube, a da im bude na dohvat ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.