Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Znate li čemu služi poslednja rupica na patikama? Svrha je genijalna - | K-013 Portal
poslednja rupica na patikama, pertlanje, patike

Znate li čemu služi poslednja rupica na patikama? Svrha je genijalnaOve rupice obično ostaju neiskorišćene i skoro niko ne zna čemu služe. Smeštene su sa strane i većina ljudi u njih ne ubacuje pertle jer jednostavno ne znaju šta bi s njima.

One zapravo služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a naročito kod trčanja te ujedno sprečavaju žuljeva. Nakon što zavežete patiku na ispravan način, noga ne može puno da se pomera u njoj, što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne povrede.

Kako zavezati patike s poslednjim rupicama?

Pertle provucite kroz poslednje rupice tako da provlačite pertlu s spoljne strane prema unutra. Ne treba ukrštati pertle s druge strane, koristite onu koja je pored te rupice. Nemojte potpuno uvući pertlu već ostavite mali deo tako da se stvori mala omča. Napravite tako i s jedne i s druge strane patike.

Potom uzmite pertlu sa suprotne strane i provucite kroz malu omču. Napravite i na jednoj i na drugoj strani isto. Čvrsto zategnite potežući pertle nadole. Tako ćete stabilizovati stopalo u patici. Potom možete normalno zavezati patiku kako to i inače radite (detaljan postupak pogledajte u videu).

(Krstarica)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.