Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ako vam često trnu ruke ili prsti prete vam dva veoma opasna oboljenja, odmah se javite lekaru - | K-013 Portal
ruka trne, prsti pete utrnuli

Ako vam često trnu ruke ili prsti prete vam dva veoma opasna oboljenja, odmah se javite lekaruPoznato je da ruke imaju najosetljivije receptore za dodir, koji su preko nerava povezani sa mozgom. Ali ako je jedan od tih nerava oštećen ili pritisnut, mozak ne može da reaguje na signale koje šalju receptori i tada ruke počinju da trnu.

Stručnjaci posebno upozoravaju da ako vam ruke često trnu, mogu doći do dva opasna stanja. Jedan je problem sa štitnom žlezdom, a drugi je moždani udar.

Hipotiroidizam ili nedostatak tiroidnih hormona može dovesti do oštećenja nervnog sistema, a kao signal za to često se javlja peckanje ruku. Ako pored ovih simptoma primetite da se gojite, kosa vam opada ili vam je stalno hladno, što pre se javite lekaru.

Lekari takođe smatraju da peckanje u rukama može biti i signal za moždani udar. Pored ovog simptoma mogući su i ostali simptomi koji uključuju iskrivljena usta, nejasan govor ili nemogućnost jasnog razmišljanja, vrtoglavicu i zamagljen vid. Ako imate ove simptome, odmah potražite medicinsku pomoć, piše Lepa&srećna..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.