Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kako da pravilno održavate svoje omiljene farmerke? - | K-013 Portal
odrzavanje farmerki

Kako da pravilno održavate svoje omiljene farmerke?Džins, garderoba od džinsa, a posebno farmerke su trend koji nikada neće izaći iz mode. Zapravo, teško je zamisliti da na planeti postoji čovek koji, bar jednom, nije obukao farmerke.

Njihova praktičnost, ali i jednostavno održavanje čine ih najpopularnijim odevnim predmetom. Ipak, da li ste ikada zapitali da li je dovoljno samo da ih strpate u veš mašinu i operete? Ova tkanina ima svoje specifičnosti, pa tako zahteva i posebno održavanje.

Naime, pranje farmerki u što hladnijoj vodi smanjiće skupljanje. Pa, ipak, nemojte prati više farmerki odjednom, jer može doći do mešanja nijansi i boja. Takođe, neophodno je obratiti pažnju da se farmerke što manje skupe, ali i što manje izgužavaju tokom pranja.

Koliko će se farmerke skupiti u pranju zavisi pre svega o načinu na koji je tkanina obrađena tokom proizvodnje. Ako nije tretirana hemikalijama ili postupkom sanforizacije, mogu se skupljati i do deset odsto tokom pranja u vrućoj vodi. Zato se pre kupovine raspitajte kod prodavača o kvaliteti tkanine.  Skupljanje se može izbeći i pranjem farmerki u što hladnijoj vodi.

Koristite što manje deterdženta, osim ako ne želite da nove farmerke što pre izgledaju isprano. Ako vam je cilj da boja potraje, preokrenite ih na unutrašnju stranu. Najbolje bi bilo da ih sušite vani, na vazduhu. Koristite li mašinu za sušenje veša, neka temperatura bude što niža.

Kako bi izgledale iznošene, proizvođači peru farmerke sredstvima koja razgrađuju pamuk. Ipak, i vi možete postići sličan učinak, naprimer, brusnim papirom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.