Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prepoznajte kada je kraj: Pet znakova da vam je veza pred raspadom - | K-013 Portal
kraj veze, raspad

Prepoznajte kada je kraj: Pet znakova da vam je veza pred raspadomSvađe i nepoverenje neki su od očitih znakova da je veza u problemu, ali postoje i obrasci ponašanja koje često ne primećujemo ili smo na njih navikli, a trebalo bi da budu presudni u odluci o tome hoće li veza opstati.

Mislite da vam je veza pred raspadom? Ovih pet stvari moglo bi to i da potvrdi.

Nedostatak poštovanja

Ako se u vezi često osećate poniženo i manje vredno ili vas partner/ka, privatno ili javno, tretira s nepoštovanjem, trebalo bi da razmislite o brzom napuštanju te osobe.

U zdravoj vezi ne postoji kontinuirana negativna energija, a poštovanje je osnova. Ako se ne osećate prijatno i sigurno pored osobe koju volite i ne vidite način na koji biste to mogli da promenite, vreme je za kraj.

Emocionalno zlostavljanje

Ovaj obrazac ponašanja ponekad je teško detektovati; možda se osećate nesigurno u svoju procenu ili ne znate šta tačno osećate. Ako se partner prema vama u javnosti ponaša onako kako vi to želite i očekujete, a kada ste sami priča je potpuno drugačije, moguće je da ste izloženi emocionalnim manipulacijama. Takođe, ako vam je partner/ka ekstremno ljubomorna, mora sve da drži pod kontrolom, brani vam da viđate svoje prijatelje i porodicu, ne smete to prihvatiti kao normalno ponašanje.

Niste kompatibilni

Ako više nemate zajedničkih tema, ali ni volje i želje da delite trenutke iz svoje svakodnevice, možda jednostavno niste kompatibilni. U zdravoj vezi, razgovor ne bi trebalo da predstavlja muku ili obavezu, a ako se osećate kao da je i ništa nije pomoglo da se to promeni, najbolje je da prekinete tu vezu.

Životi vam nisu povezani

Poželjno je i vrlo važno da imate svoje prijatelje, interesovanja i aktivnosti i kvalitetno provedeno vreme bez partnera/ke. Ipak, trebalo bi da bude prirodno da jedno drugome niste smetanja ili problem te da ponekad volite da radite stvari koje vas raduju zajedno i u društvu.

Ako nemate nikakav uvid u život partnera/ke koji se ne odnosi na vaš odnos, možda i niste jedno za drugo.

Kontinuirani problemi

Imate osećaj da su sve svađe vezane za isti problem, samo u drugačijim situacijama, i umorni ste od stalnog objašnjavanja jedne te iste stvari? Pokušajte potražiti profesionalnu pomoć jer ovakvo ponašanje često novi dublji problem koji možda nije ni vezan za vas.

Ako ništa ne pomaže ili ste odustali od borbe, najbolje je da krenete svojim putem.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.