Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ovu obuću uvek perite ručno: Mašinsko pranje će potpuno izobličiti njen oblik i postaće neupotrebljiva - | K-013 Portal
pranje patika, ves masina

Ovu obuću uvek perite ručno: Mašinsko pranje će potpuno izobličiti njen oblik i postaće neupotrebljivaNa prvi pogled može izgledati da je pranje obuće u mašini za veš suludo. Ona će obuću oštetiti i deformisati. Stvar je u tome što se to baš i ne dešava.

Mnogi proizvođači dozvoljavaju pranje obuće u mašini za pranje veša. Mnogo je pogodnije i brže od ručnog čišćenja.

Dakle, koje se vrste mogu prati u mašini?

Dozvola proizvođača za mehaničko pranje obično se nalazi na etiketi cipele. Dakle, vredi obratiti pažnju na ovo pre nego što odlučimo da je ubacimo u mašinu za pranje veša. Svakako, pranje patika treba dobro proveriti. Jednom rečju, možemo oprati sve cipele od tkanine izuzev espadrila, ali o tome kasnije.

Takođe možete lako da operete patike u mašini za pranje veša. Sve dok su ušivene. Atletske takođe dobro podnose pranje, ali to radite na sopstveni rizik. Morate biti oprezni, jer u slučaju bilo kakvog oštećenja, proizvođač neće prihvatiti reklamaciju. To je slučaj sa Najk ili Adidas patikama. Kupcima se obično prilikom kupovine kaže da patike treba čistiti samo ručno.

U suprotnom, ignorišući preporučeno čišćenje Nike patika, nastali nedostatak će uticati na validnost garancije.

Koje cipele ne treba prati u mašini za pranje veša?

Gore se govorilo o dozvoli pranja patika od tkanine sa jednim izuzetkom, a to su espadrile. Zašto se ne mogu prati u mašini? Sve zbog čipkanog dna cipela. Prekomerni kontakt sa vodom može dovesti do toga da se obuća jednostavno raspadne. Zbog toga se preporučuje da se espadrile čiste ručno.

A šta je sa cipelama od kože, kojima je takođe potrebno osveženje? Da li možete da perete kožne cipele u mašini za pranje veša?

Ispostavilo se da ni pod kojim okolnostima kožne cipele ne bi trebalo da budu u mašini za pranje veša. Pranje u mašini za pranje veša najčešće izobličava ovu vrstu obuće, pa cipele kasnije postaju neupotrebljive.

Takođe se ne preporučuje pranje lepljenih patika u mašini za pranje veša. Naravno, čizme i visoke potpetice takođe se ne peru u mašini, piše Najžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.