PANČEVO: Svetski dan wc-a prošao bez svečanog otvaranja klozeta vrednog 17 miliona

nov 19 2019 /

Klozet od 17 miliona je u funkciji ali nije još svečano otvoren, čekaju se izbori?

Danas se obeležava Svetski dan wc-a sa namerom da se podigne svest o tome da širom sveta postoji mnogo ljudi koji žive u neadekvatnom higijenskim uslovima.

I dok jedni nemaju ni tekuću vodu, a kamoli kupatilo, drugi "luksuziraju" i koriste WC šolje sa Svarovski kristalima ili pravim dijamantima, one koje vrše laboratorijsku analizu urina i nalaz odmah šalju vašem lekaru, ili čak igraju fudbal sa WC šoljom!

Zato je ustanovljen Svetski dan toaleta koji se obeležava 19. novembra sa ciljem da se skrene pažnja javnsoti u razvijenom svetu da i dalje nismo svi jednaki, čak ni kada idemo u toalet.

Građani Pančeva odnedavno mogu da koriste javni wc ili ti narodski rečeno kozet, koji je posle nekoliko godina obnovljen i pušten u rad. Rekonstrukciju ovog podzemnog objekta pratilo je probijanje rokova, pa je tako umesto u julu objekat pušten u rad tek prvog oktobra.

U oči upada i cena koja je iznosila tričavih 17 miliona dinara ali je nejasno da li je zbog probijanja rokova i povećana cena rekonstrukcije.

Javni wc je slobodnostojeći, površine 75 m2. Unutra se nalazi prostorija za "domaćicu" objekta, spremačicu, pet kabina za žene, tri za muškarce, 6 pisoara i dva umivaonika.

Korišćenje javnog wc-a je za sada besplatno, a svečanog otvaranja još uvek nije bilo iako su Pančevci mislili da će se to desiti prvo za Dan grada pa na Svetski dan toaleta, ali ipak ostaje i poslednja nada da će ovaj objekat biti svečano otvoren u vreme izborne kampanje koja nas čeka u narednim mesecima.

Javni wc se nalazi na starom mestu kod Robne kuće, a gradske vlasti su se potrudile da bar na trenutak svi Pančevci budu jednaki i uživaju u ovom luksuznom objektu.

Radno vreme je od 07 do 22 sata svim danima osim nedelje.