Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dobro ih zapamtite: Ova dva trika olakšaće vam vožnju tokom zime - | K-013 Portal
zima, voznja automobila

Dobro ih zapamtite: Ova dva trika olakšaće vam vožnju tokom zimeSneg koji je danas padao širom Srbije iznenadio je mnoge, iako je kraj januara, a zima uveliko traje. Ipak. neki vozači muku muče svaki put kada se temperature spuste ispod nule tokom noći i ujutru ih sačeka neprijatno iznenađenje kada treba da upale motor.

Treba znati da ne bi smeli da vozite sa zaleđenim staklima jer možete biti i novčano kažnjeni. Prema informacijama ADAC-a, ni struganje leda dok motor radi nije od velike pomoći, piše Fenix magazin.

Postoje dva trika koja će vam pomoći.

Kao prvo, važno je predvečerje. Vozači mogu da pokriju vetrobransko staklo i brisače. Ali ako pogledate ulice, vrlo malo ljudi to radi.

S druge strane, srećom, postoje načini kako rešiti zaleđena stakla na automobilu. Sirće je pravi čudesni lek za zaleđene vetrobrane.

Mogu se dogoditi i druge greške. Kombinacija tečnosti za brisanje vetrobranskog stakla i uključivanje brisača može pružiti lek na prvi pogled. Međutim, brisači vetrobrana mogu se slomiti zbog naglog pokreta. Osim toga, tečnost za brisače je već zamrznuta. Ako se brisači miču, pitanje je radi li guma uopšte nešto protiv leda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.