Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koji su automobili najbolji i najpouzdaniji nakon pređenih 100.000 km? - | K-013 Portal
automobili, polovni automobili

Koji su automobili najbolji i najpouzdaniji nakon pređenih 100.000 km?Kupovina polovnog automobila je uvek kockanje jer se po pravilu na svim polovnjacima nešto šminka, dorađuje i glanca u poslednji čas, a prodavcima nije strano ni štelovanje kilometraže,

Iako je svaki auto priča za sebe, stručnjaci su pokušali da naprave generalnu sliku marki vozila koje su se pokazale kao najizdržljivije i najmanje zahtevne nakon pređenih 100.000 km.

Magazin Auto Bild sproveo je maratonske testove automobila na 100.000 kilometara. Nakon toga stručnjaci iz Dekre rastavljali su sve automobile i tražili se i najmanje greške. Nedavno je objavljeno koji se automobili nisu proslavili, a sad Revija HAK donosi i najbolje, odnosno najkvalitetnije.

8. mesto: VW Golf Sportsvan 1,4 TSI Highline

Nema problema preko 100.000 km, pa je test produžen na 150.000 km – gotovo da nema problema osim sitnica (npr. kuka za prikolicu)

8. mesto: Toyota Prius IV

Tehnika odlična, unutrašnjost kao nova, samo blaga rđa u šupljinama karoserije

8. mesto: Mercedes A 220 d

Nema ozbiljnih nedostataka nakon završetka testa izdržljivosti.

6. mesto: Mazda CX-5 Skyactiv-D 184 AWD

Samo sitni nedostaci, pohvalne performanse, robustan motor – na kraju korozija ispod brtve prtljažnika.

6. mesto: Suzuki Swift Sport

Prva (bezopasna) rđa pojavila na bočnim nosačima prilikom rastavljanja; inače bez nedostataka.

2. mesto: Audi A4 Avant

Enterijer, obrada, tehnologija: Audi ne pokazuje gotovo nikakve slabosti.

2. mesto: Seat Ateca 1,4 Eco TSI Style

Vozači koji su testirali su se žalili da bi sedišta mogla da budu udobnija na dugim putovanjima; inače bez grešaka. Još se čeka demontaža Dekre (test izdržljivosti je produžen).

2. mesto: Audi A6 Avant sport 40 TDI S tronic

Parking senzor dovodi do čestih poruka o greškama, osim toga nema slabosti.

2. mesto: BMW Z4

Bez ikakvih problema, bez neplaniranih poseta radionici, naročito bez trošenja nakon 100.000 km. Rastavljanje takođe ne pokazuje nedostatke i samo manju istrošenost.

1. mesto: Audi A3 Sportback g-tron

Pogon na tečni naftni gas: nijedan automobil nije pouzdaniji od Audija, 100.000 km bez kvarova i oštećenja, čak ni nakon rastavljanja A3 ne pokazuje nikakve slabosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.