Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bivši načelnik Beogradske policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajne - | K-013 Portal
ilija milacic, odavanje sluzbene tajne

Bivši načelnik Beogradske policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajneBivši načelnik Beogradske policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajne za kaznu od sedam meseci kućnog zatvora, uz nanogicu, i zabranu rada u MUP-u od pet godina, potvrđeno je danas Tanjugu u tužilaštvu.

On je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, koji je potvrdio sud.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević precizirala je za Tanjug da je okrivljeni u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i saglasio se sa izricanjem kazne zatvora od sedam meseci, koja će se, kako je navela, izvršiti tako što će je izdržavati u prostorijama u kojima stanuje sa elektronskim nadzorom.

Takođe mu je izrečena mera zabrane vršenja poziva delatnosti i dužnosti u Ministarstvu unustrašnjih poslova od pet godina, dodala je Rakočević.

Milačić je uhapšen 12. febraura, a dva dana kasnije je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivično za koje se tereti iz Zakona o tajnosti podataka, izvršeno u periodu od aprila 2020. godine do dana hapšenja.

Za krivično delo odavanje službene tajne, u zavisnosti od njegovog oblika, prema zakonu se može izreći kazna zatvora od šest meseci do osam godina.

Milačiću je nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana, a odluka suda o produženju ili ukidanju očekuje se najkasnije sutra.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.