Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carina: Psihoaktivni lekovi i steroidi u prtljagu putnika - | K-013 Portal

Carina: Psihoaktivni lekovi i steroidi u prtljagu putnika

uprava carina, carinski prekršaj

Carinici su 1. oktobra 2020. godine u saranji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje gotovo 1.000 tableta različitih steroida i psihoaktivnih lekova skrivenih u prtljagu troje putnika.

Sinoć oko 20 časova je prilikom redovne izlazne kontrole autobusa bugarskih registarskih oznaka, kojim je pored tri vozača iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo još 14 putnika, otkriveno 600 tableta sintetičkog testosterona.

Kartonska kutija sa 600 tableta anaboličkih steroida „turinabol“ i „stromba“ pronađena je među koferima i torbama u prtljažnom delu autobusa.

Ispostavilo se da je ka Nemačkoj imao nameru da ih prokrijumčari jedan od tri vozača autobusa, 39-godišnji bugarski državljanin, protiv kojeg će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nekoliko sati ranije je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen i autobus bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao iz Sofije ka Londonu.

Tom prilikom je u torbi jedne putnice pronađeno 165 tableta antipsihotika „fluanksol“ i 100 tableta antidepresiva „deanksit“, uz koje bugarska državljanka nije imala adekvatnu medicinsku dokumentaciju.

U prtljagu još jedne putnice istog autobusa koja takođe nije mogla da pokaže nikakvu medicinsku dokumentaciju na osnovu koje bi mogla da preko granice sa sobom nosi lekova koji sadrže psihoaktivne supstance, pronađeno je 86 tableta antidepresiva „cipraleks“ i „klonareks“.

S obzirom da je reč o lekovima koji sadrže psihoaktivne supstance, oni su odmah po otkrivanju trajno oduzeti, dok je policija protiv navedenih putnika pokrenula krivične postupke.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.