Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carinici na Horgošu sprečili krijumčarenje 400.000 evra sakrivenih u jastucima - | K-013 Portal

Carinici na Horgošu sprečili krijumčarenje 400.000 evra sakrivenih u jastucima

carina, Uprava carina, Horgoš, 400.000 evra

Carinici su na ulaznoj strani prelaza Horgoš 11. jula 2020. u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 400.000 evra sakrivenih u dva jastuka.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao automobil „lend rover“, nemačkih registarskih iznaka, kojim je iz Berlina ka Izmiru putovao bračni par turskih državljana.

Na uobičajeno pitanje o tome, da li imaju nešto za prijavljivanje usledio je odgovor da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos novca.

Bez obzira na to, carinici su se odlučili za detaljan pregled, kada je vozilo prebačeno u garažu namenjenu za tu svrhu.

Tada je 31-godišnja žena uzela iz automobila dva jastuka da bi navodno sela na njih. Pre nego što je to učinila, carinik je zatražio da pogleda jastuke i u njima pronašao gomilu novca. Bili su puni svežnjeva evra.

Iz njih je izvađeno 400.000 evra, da bi potom kod 33-godišnjeg muškarca u torbici za dokumenta pronađeno još 15.000 evra, dok je žena u torbici imala 3.620 evra, što je ukupno 418.620 neprijavljenih evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatak otkrivene neprijavljene sume zajedno sa putnicima i automobilom preuzelo Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP iz Subotice.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.