Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carinici sprečili šverc 300 dijamanata na Batrovcima - | K-013 Portal

Carinici sprečili šverc 300 dijamanata na Batrovcima

Carinici sprečili šverc 300 dijamanata na Batrovcima

Carinici su u subotu na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenje oko 300 dijamanata, za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrednost, ali će ona biti precizno utvrđena tek posle stručne ekspertize, saopštila je Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao audi čeških registracija, za čijim volanom je bio 50-godišnji Albanac sa dokumentima Kosova.Mada je bio kategoričan da nema ništa da prijavi, ipak je izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je u kaseti ispred suvozačkog sedišta pronađeno nekoliko kesica sa dragim kamenjem.

Kada je upitan zašto nije prijavio dijamante, vozač je prvo rekao da nije znao da mora da ih prijavi, a potom i da se radi o najobičnijim cirkonima, tačnije Svarovski kristalima, koji nemaju naročito veliku vrednost.

Posle konsultacije sa stručnom osobom utvrđeno je da se radi o pravim dijamantima, čija bi vrednost mogla biti izuzetno velika, što će biti utvrđeno posle veštačenja svakog pojedinačnog primerka dragog kamenja.Otkriveni dijamanti će biti zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv muškarca koji ih je krijumčario.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.