Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carinici zaplenili 60.000 evra u luksuznoj ženskoj tašni - | K-013 Portal
carina, uprava carina, krijumčarenje, zaplena, ženska tašna, evri, hronika, crna hronika, vesti iz hronike, najnovije vesti

Carinici zaplenili 60.000 evra u luksuznoj ženskoj tašniCarinici su na ulazu graničnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj prenosa nepunih 60.000 evra koje putnici nisu prijavili.

Devizni prekršaj je otkriven kada je u popodnevnim časovima na red za ulaznu kontrolu pristigao automobil nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin albanske nacionalnosti.

On je ka AP KiM krenuo sa suprugom i saputnikom, a carinskim službenicima je prilikom ulaska na teritoriju Republike Srbije prijavio da on i žena zajedno kod sebe imaju 16.000 evra.

Detaljnom kontrolom automobila i ličnog prtljaga, carinici su utvrdili da ovaj bračni par zapravo sa sobom nosi 79.900 evra, nakon čega im je vraćen iznos od po 10.000 evra što je suma koju nisu u obavezi da prijave.

Ostatak od 59.900 evra je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom u Sremskoj Mitrovici.

Značajan deo neprijavljenog novca, ovoga puta našao se u firmiranoj tašni putnikove supruge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.