Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Četiri falsifikatora rezultata PCR testova priznala krivicu - | K-013 Portal

Četiri falsifikatora rezultata PCR testova priznala krivicu

falsifikatori, PCR test

Četiri pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti da je od januara ove godine izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao lažne rezultate PCR testova na Covid 19 priznali su krivična dela na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok su dvojica negirala krivicu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da odredi pritvor prema M.P. i M.M. iz Smedereva koji su negirali krivična dela, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode, rečeno je večeras Tanjugu u tom tužilaštvu.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, preciziraju u tužilaštvu, a odluku će doneti sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičeni u tom slučaju su M.P, M.M, S.G, L.B, S.I. i M.I i terete se za falsifikovanje dokumenata kako Srbije tako i Evropske unije.

Oni su u sredu uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako je saopšteno iz tužilaštva nakon hapšenja, ova organizovana kriminalna grupa delovala na teritoriji Srbije i da je za izradu falsifikovanih dokumenata naplaćivala naknadu od 100 do 800 evra po dokumentu.

Njeni pripadnici su, kako se sumnja, pronalazili zainteresovana lica za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivali falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na Covid 19.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS