Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Divljao auto-putem pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - | K-013 Portal

Divljao auto-putem pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

autoput, saobraćajna policija, hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, na auto-putu Šid-Beograd, kod Beograda, prilikom kontrole saobraćaja takozvanim "presretačem“ zaustavili su vozača automobila "audi“ koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, brzinom 225,8 kilometara na čas.

Policijski službenici podneli su prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je na auto-putu, na delu gde je brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na čas, upravljao brzinom 225,8 kilometara na čas.

Imajući u vidu da je vozač upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, on je zadržan u službenim prostorijama policije u trajanju od 12 sati.

Prekršajni sud je učinioca prekršaja osudio na kaznu rada u javnom interesu od 256 časova, novčanu kaznu od 140.000 dinara, 23 kaznena poena i 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Policija apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila postojećim zakonskim normama budući da je neprilagođena brzina najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda.

(Rtv)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.