Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dojave o bombama u 22 srednje škole u Beogradu, đaci evakuisani iz devet - | K-013 Portal

Dojave o bombama u 22 srednje škole u Beogradu, đaci evakuisani iz devet

bomba, dojava, srednja skola, beograd, srbija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu dobilo cirkularni mejl o podmetnutoj bombi i da su o tome odmah obavešteni MUP i BIA.

U saopštenju se ističe da su učenici i zaposleni evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić istakao je da učenici i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet, podsetivši da se slična situacija desila pre nekoliko dana u Crnoj Gori.

Policija je do sada intervenisala u školama na teritoriji gradskih opština Rakovica i Zvezdara i ustanovila da su dojave lažne, dok su provere u ostalim školama u toku.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbednosti, navodi se u saopštenju i dodaje da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obaveštavati javnost o razvoju situacije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.