Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Džepari se gde su gužve, često na pešačkim prelazima - | K-013 Portal

Džepari se gde su gužve, često na pešačkim prelazima

dzeparenje, dzeparosi

Džeparenja se dešavaju svuda gde su gužve, najčešće žrtve su stariji i žene, a da ne bi bili odžepareni, građani bi trebalo da vrednosti drže ispred sebe, izjavio je danas šef odseka za suzbijanje džepnih krađa Aleksandar Mitrović.

On je za Uranak TV K1 istakao da je leti broj džeparenja manji, jer je gužva manja zbog toga što su ljudi na godišnjim odmorima.

Mitrović je rekao da građani teško mogu da prepoznaju džeparoše, i istakao da je bitno da imovinu držite ispred sebe, ne u zadnjem džepu, niti u spoljnim džepovima na jakni.

Naveo je da su džeparoši svuda gde su gužve, u Knez Mihailovoj, na Kalemegdanu, na pešačkim prelazima gde su gužve a u javnom prevozu mnogo manje.

"Džeparoši su dobri psiholozi i biraju one kojima je pažnja odvraćena. Starije ljude, žene, studente, one koji su slabiji, one koji slušaju muziku", rekao je on.

Kaze da preko 90 posto oštećenih ne primete mesto džeparenje, ne znaju ni vreme, ni način kako je došlo do krađe.

"Trebalo bi da prijave obavezno da su žrtve džeparenja. Tako možemo da analiziramo i usmerimo aktivnosti na lokacije. Najviše volimo da hapsimo na delu, onda je to lakše dokazivo. A izlazimo na teren po prijavi, proveravamo video nadzore, lociramo mobilne telefone", rekao je Mitrović.

Džeparenje je jedan od oblika krađe za šta sledi novčane ili kazna zatvora do tri godine.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.