Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Iscureo amonijak kod Pirota: Šestoro u bolnici, građani da ostanu kod kuće - | K-013 Portal

Iscureo amonijak kod Pirota: Šestoro u bolnici, građani da ostanu kod kuće

pirot, amonijak, cisterna

Vagon teretnog voza sa amonijakom iskliznuo je oko 17.30 sati sa pruge Pirot-Staničenje, kod mesta Sopotski Han.

 
Tom prilikom došlo je do curenja amonijaka i velike koncentracije gasa u amosferi, a građanima je upućen apel da ne izlaze napolje.
 
Kako piše Euronews Srbija, iz KC u Nišu saopštavaju da je u tu ustanovu primljeno šest pacijenata.
 
"Svi su stabilno, sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama i svi su državljani Srbije", kažu u niškom Kliničkom centru.
 
Goran Petrović, direktor Opšte bolnice u Pirotu kaže da je jedno dete zbrinuto u toj ustanovi, da je jedno službeno lice upućeno u Niš, a da je 30 građana Pirota ambulantno zbrinuto nakon što su zatražili pomoć.
 
Saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu je u prekidu zbog slabe vidljivosti i alternativni pravac je preko sela Ponor. Vatrogasci i policija su na licu mesta, navodi MUP.
 
"Radi se o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na ovoj deonici, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac. Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagona cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir.
Na lice mesta su izašle ekipe MUP-a, kao i pripadnici vatrogasne službe, koji su zatvorili prilaz mestu iskliznuća u krugu od četiri kilometra. Železnički saobraćaj je trenutno u prekidu. Zajednička komisija Infrastrukture železnice Srbije i
Srbija Karga utvrdiće uzrok ovog akcidenta", navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.
 
Pirot plus onlajn javlja da je u Pirotu otežano disanje i da se u naseljima iznad grada oseća jak miris. Taj sajt navodi da je potvrđena informacija o evakuaciji radnika Tigra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS