Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website JOVANJICA: Tužilaštvo podiglo još jednu optužnicu - | K-013 Portal

JOVANJICA: Tužilaštvo podiglo još jednu optužnicu

jovanjica, optuznica, predrag koluvija

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je još jednu optužnicu protiv većinskog vlasnika poljoprivednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije, kojom je obuhvaćeno još osam osoba, uhapšenih u julu ove godine u nastavku istrage u vezi sa proizvodnjom marihuane na tom imanju.

Optužnica je podneta Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu radi potvrđivanja, precizirali su za Tanjug u tužilaštvu.

Optužnicom su pored Koluvije obuhvaćeni A.T. i B. R. , R. B., M. K i Z. B, M. T. i S. M, kao i S.V. koji se nalazi u bekstvu, naveli su u tužilaštvu.

Mediji su ranije preneli da su među uhapšenima i pripadnici MUP-a i BIA.

Svi osim Koluvije brane se sa slobode jer im je pritvor ukinut 18. septembra.

Koluvija, kao još osam uhapšenih u novembru 2019. godine i dalje su u pritvoru i dalje i njima je u oktobru počelo suđenje.

Ova grupa je optužena za krivična dela udruživanje radi vršenja krivicnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droga, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od pocetka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivična dela po nalogu organizatora - Predraga Koluvije.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.