Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jutka izašao iz zatvora posle tri meseca - | K-013 Portal

Jutka izašao iz zatvora posle tri meseca

milutin jelicic jutka

Nekadašnji predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad saradnicom Marijom Lukić, izašao je iz zatvora u Ćupriji danas nešto posle 9 časova, saznaje N1.

Kako je Insajder podsetio, Jeličić je na izdržavanje kazne otišao 24. januara popodne, tri dana nakon termina u kome je trebalo da se pojavi u zatvoru. Prethodno je Osnovnom sudu u Brusu, po mesnoj nadležnosti i Višem sudu u Kruševcu, podneo molbe za odlaganje izdržavanja kazne zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga, ali su one odbijene.Jeličić je imao pravo da podnese zahtev za uslovni otpust posle dve trećine odslužene kazne, odnosno pre otprilike mesec dana. Sa pitanjem da li je Jeličić podnosio takav zahtev, novinari Insajdera obratili su se i Osnovnom sudu u Brusu i Osnovnom sudu u Kruševcu, koji ga je osudio. Dok nam je u Osnovnom sudu u Brusu rečeno da Jeličić nije tražio uslovni otpust, iz Osnovnog suda u Kruševcu nismo dobili odgovor.

Slučaj lokalnog političkog moćnika koji je zloupotrebljavao svoj položaj za seksualno uznemiravanje žena otkriven je kada je njegova nekadašnja saradnica Marija Lukić na svom Fejsbuk profilu objavila deo od čak 15.000 SMS-ova koje je tokom dve godine dobijala od Jeličića.

Pod pritiskom javnosti reagovala je i policija, pa je u martu 2018. godine podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić. Slučaj je iz Osnovnog suda u Brusu izmešten u Osnovni sud u Kruševcu zbog mogućeg uticaja na sud, a imajući u vidu da je reč o bivšem predsedniku Opštine.

Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.

Jeličić je sve vreme tvrdio da je postupak protiv njega politički motivisan.

Uz postupak za seksualno uznemiravanje koji se vodi protiv Milutina Jeličića, protiv njega je Ministarstvo građevinarstva podnelo i krivičnu prijavu za trgovinu uticajem zbog sumnje da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave. Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

U Insajderovog emisiji "Vrh bezakonja" objavljeno je na koje je sve načine pokušano da se spreči rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, kao i kako su pojedine institucije u tome pomagale investitorki Snežani Mitković.

Insajder je takođe ranije objavio da je bivši predsednik opštine Brus prekršio uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine. On je, naime, devet godina krio da je vlasnik stana u centru Beograda. Tu nekretninu je kupio još 2011. godine, ali je uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

(Insajder)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.