Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kilo zlata oko vrata na graničnom prelazu Batrovci - | K-013 Portal
carina, carinski prekrsaj, granicni prelaz batrovci, krijumcarenje zlata

Kilo zlata oko vrata na graničnom prelazu BatrovciCarinici su na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita, čija je vrednost procenjena na preko tri miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus makedonskih registarskih oznaka, koji je prevozio putnike na relaciji Italija-Makedonija.

Mada su putnici prethodno rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose samo lični prtljag, kod jednog od njih je skoro kilogram zlatnog nakita pronađen, kao u kolokvijalnoj pošalici – oko vrata.

32-godišnji Makedonac albanskog porekla naime, nije bukvalno imao pomenuti nakit na sebi, već je ručnu torbicu punu zlata okačio oko vrata, skrivajući je ispod zakopčane jakne.

Nakon ličnog pretresa ispostavilo se da je njoj oko 200 narukvica, lančića, prstenja minđuša, broševa i manja količina lomljenog zlata, ukupne težine oko 995 grama, kao i jedan muški sat bez narukvice „Paul, Picot Geneve“.

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.