Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lokalizovan požar na Mokroj Gori - | K-013 Portal

Lokalizovan požar na Mokroj Gori

pozar na mokroj gori, pozar, mokra gora

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom nakon dvodnevne borbe lokalizovali su danas u 18 časova požar koji je izbio u mestu Brezovica na Mokroj Gori, sprečili njegovo širenje i mogućnost da ugrozi okolna domaćinstva.

„Za manje od dva dana hrabri vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice uspeli su da ogroman požar koji je zahvatio oko 150 hektara niskog rastinja i četinarske šume stave pod kontrolu, a potom i lokalizuju, uprkos nepovolјnim vremenskim uslovima, jakom vetru i nepristupačnom terenu“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar Vulin se zahvalio vatrogascima-spasiocima i pripadnicima Helikopterske jedinice, kao i pripadnicima Specijalizovane jedinice civilne zaštite i dobrovolјnim vatrogasnim društvima koji su se danonoćno borili sa vatrenom stihijom.

BIG PENA PARTY, BIG Pančevo

„Ponosan sam na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su uvek spremni da zaštite tuđe živote, pa čak i da rizikuju svoje kako bi građani i njihova imovina bili bezbedni“, rekao je ministar Vulin.

Na dogašivanju požara na Mokroj Gori angažovana su 64 vatrogasca-spasioca sa 28 vozila, kao i 30 pripadnika dobrovolјno vatrogasnih društava.

(K-013)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.