Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: U četiri dana vozači trotineta učinili 87 prekršaja - | K-013 Portal

MUP: U četiri dana vozači trotineta učinili 87 prekršaja

kontrola vozaca trotineta, mup srbije, k-013

U prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji, pripadnici saobraćajne policije otkrili su ukupno 87 prekršaja pri kojima 34 vozača nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, dok 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu.

Takođe, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu, saopštio je MUP.

Od ukupnog broja, 23 prekršaja učinjena su u Beogradu, zatim deset u Jagodini, osam u Valjevu, u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

Trotineti su se nepropisno vozili i u Kikindi, Novom Pazaru, Vranju, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Pirotu i Kruševcu.

MUP je ponovio da u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu, a apelovali su na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.