Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, naloženo da se Jutka privede - | K-013 Portal

Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, naloženo da se Jutka privedeSuđenje bivšem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje odloženo je danas u Osnovnom sudu u Kruševcu za 11. mart.

Suđenje je odloženo jer se na suđenju nije pojavio ni Jeličić ni njegovi advokati, pa je sud dao naredbu za njegovo privođenje na sledeće suđenje, preneli su mediji.

Jeličić je optužen da je polno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Na današnjem suđenju bilo je planirano da se povodom spornih poruka sasluša veštak za telekomunikacije i stručni saradnik odbrane.

Suđenje Jeličiću prošlog leta je iz Brusa izmešteno u Kruševac odlukom Vrhovnog kasacionog suda, a na zahtev sudije iz Brusa.

Taj sud je utvdrio da su ispunjeni zakonski uslovi za prenošenje mesne nadležnosti, jer je Osnovni sud u Brusu sprečen da neometano postupa u ovom predmetu jer je, kako je utvrdio, došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna.

Za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.