Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ''Okićeni'' putnik zaustavljen na prelazu Vatin - | K-013 Portal

''Okićeni'' putnik zaustavljen na prelazu Vatin

uprava carina, carinski prekrsaj, vatin, granicni prelaz vatin

Carinici su u saradnji sa policijom 24. januara 2022. godine na prelazu Vatin zaustavili putnika koji je na sebi nosio pregršt nakita koji nije prijavio. Prekršaj je otkriven u kasnim večernjim časovima kada je na izlaz prelaza Vatin pristigao mercedes rumunskih registarskih oznaka kojim je jedan putnik putovao ka Rumuniji.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je odmah nakon što je izdvojen za detaljnu kontrolu usledilo iznenađenje.

Naime, carinici su oko vrata i u dzepovima ovog putnika zatekli čak 15 zlatnih lančića, 4 lančića od belog zlata, 12 narukvica i 4 prstena.

"Podsećamo putnike na obavezu prijavljivanja dragocenosti ukoliko na sebi ili u prtljagu nose dosta nakita. Veoma je važno da putnici nakit prijave, jer ukoliko to ne učine, carinici će veće količine nakita tretirati kao neprijavljene dragocenosti, zbog čega se lako možete naći u prekršaju.

Da biste sebe poštedeli neprijatnosti i rizika da vam nakit bude privremeno ili trajno oduzet, najsigurnije je da prijavite sve dragocenosti koje nosite sa sobom", savetuju iz Uprave carina.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.