Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Optužnica zbog paljenja pet vozila MUP-a na protestima u Beogradu - | K-013 Portal
protesti u beogradu

Optužnica zbog paljenja pet vozila MUP-a na protestima u BeograduPrvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv V.T. zbog sumnje da je tokom protesta ispred Doma Narodne skupštine u noći 7. i 8. jula prošle godine zapalio službena vozila MUP-a, koja su bil parkirana u neposrednoj blizini.

Tužilaštvo je predložilo da sud V.T. osudi na najmanje četiri godine zatvora i novčanu kaznu u iznosu od milion dinara.

Na teret mu se stavlja krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopštilo je tužilaštvo.

U saopštnju dodaje da se V.T. sumnjiči da je za vreme protesta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, prišao službenim vozilima MUP-a koja su bila parkirana na stazi između "Glavne Pošte" i Crkve "Svetog Marka", kamenom polomio staklo na ukupno četiri vozila, nakon čega je nepoznatom eksplozivnom materijom izazvao požar na tim vozilima.

Požar se kasnije proširio na još jedno vozilo MUP-akoje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je saslušalo pet svedoka, izvršilo uvid u video zapise sa sigurnosnih kamera sa mesta događaja, uvid u foto-dokumentciju, naložilo obavljanje potrebnih veštačenja Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku i izvelo druge dokaze.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.